recept: Mákos tészta, Kifőzde
Mákos tészta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

10 dkg darált mák,
10 dkg porcukor,
50 dkg szélesmetélt tészta,
só, zsír




A tésztát forró (lobogó) sós, zsíros vízben kifőzzük. Ez kb. 15-20 percig tart - onnan lehet megtudni, kész van-e már, hogy ha a tésztát elvágjuk, nincs a belsejében fehér szín.
Ha a tészta kész, lábosba leszűrjük, megsózzuk, egy kanál zsírral összekeverjük és már tálalhatjuk is.
Tetejére bőven teszünk porcukorral összekevert darált mákot. A perverzebbje egy-két kanál finom lekvárt is tehet a tetejére.
Gyorsan elkészíthető, ám ízletes étel. Főleg gyerekek kedvence.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Anyám repertoárjából.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.09.03. Utoljára frissítve: 2009.08.12.
Utolsó megtekintés: több, mint 18 órája (2024-05-02 21:34:15 - 2.15)
Hozzászólások:

Sancho (2012-04-21 11:39:00):
Annyival kijavítanám, hogy nem szabad sajnálni a mákot róla, különben csak "hangyás" tészta lesz.

Kifőzdés (2012-04-23 10:23:00):
A hangyástészta a hadsereg specialitása volt, darás (grízes)tésztának titulálták. Mi csak hangyástésztának hívtuk. De azóta már ezt is megszerettem, mióta én csinálom. :-)

Megjegyzés a recepthez