Hozzávalók: |
Elkészítés: |
10 dkg darált mák, 10 dkg porcukor, 50 dkg szélesmetélt tészta, só, zsír |
A tésztát forró (lobogó) sós, zsíros vízben kifőzzük. Ez kb. 15-20 percig tart - onnan lehet megtudni, kész van-e már, hogy ha a tésztát elvágjuk, nincs a belsejében fehér szín. Ha a tészta kész, lábosba leszűrjük, megsózzuk, egy kanál zsírral összekeverjük és már tálalhatjuk is. Tetejére bőven teszünk porcukorral összekevert darált mákot. A perverzebbje egy-két kanál finom lekvárt is tehet a tetejére. Gyorsan elkészíthető, ám ízletes étel. Főleg gyerekek kedvence. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |
Annyival kijavítanám, hogy nem szabad sajnálni a mákot róla, különben csak "hangyás" tészta lesz.
A hangyástészta a hadsereg specialitása volt, darás (grízes)tésztának titulálták. Mi csak hangyástésztának hívtuk. De azóta már ezt is megszerettem, mióta én csinálom. :-)